Sanna och Jakob kommer från olika orter i södra Sverige men träffades i Storlien då Jakob drev skiduthyrningen och Sanna jobbade säsong som skidlärare. Sanna beskriver hur hon blev kär både i Jakob och i Storlien, så det var ett lätt beslut att bo kvar här efter säsongsjobbet. Idag har de två döttrar, Tuva och Minna, och bor i ett hus mitt i byn. Sanna jobbar som receptionist och Jakob som sportchef på Högfjällshotellet.

– Jag älskar kombinationen av lugn och puls som finns här. Jag kommer själv från en liten by där alla känner alla, så jag kände mig hemma på en gång. Här möttes jag av det familjära från dag ett och har aldrig behövt vara någon annan än den jag är. Jag gillar också aktiviteten och nytändningen i byn varje vårvinter, då ljuset återvänder och norrmännen rullar in med sina turskidor och skotrar.

Att det är så enkelt att komma ut i naturen är det bästa med Storlien tycker Sanna. Familjen är ute varenda ledig dag, oavsett väder.

– Äventyret är alltid nära här, framför allt för en barnfamilj. På vintern är vi i skidbacken eller bygger en snökoja på gården. På sommaren går vi längs Blomsterstigen och hittar på små äventyr eller cyklar och badar i Sandtjärn. Är vädret inte är på topp gör vi ett äventyr av det och bygger snökoja i snöstorm eller hoppar runt i stora pölar. Det känns så lätt att vara ute med barnen här. Jag kan öppna dörren och låta dem springa ut, utan att behöva ha andan i halsen på grund av tung trafik eller något annat.

Sannas två favoritplatser i Storlien

  • En vacker plats längs Blomsterstigen som vi kallar ”Niagarafallet”. Där brukar vi alltid stanna till och barnen passar på att bada.
  • Motionsslingan precis bakom Högfjällshotellet. Den ligger alldeles nära och är bara 2 km lång, men man kommer direkt ut på fjället.